Mit eszünk és mennyiért?
2017. október 14. írta: mandygabor

Mit eszünk és mennyiért?

A Visegrádi Négyek frontot nyitottak a multik ellen, követelve, hogy nálunk is ugyanolyan minőségű termékeket hozzanak forgalomba. Magam ugyan nem vagyok meggyőződve az itt árusított termékek alacsonyabb minőségéről (egy kimutatás szerint van olyan áru, ami nálunk volt jobb), nem tartom lehetetlennek. De ha nem vagyunk megelégedve ezeknek a termékeknek a minőségével, miért vesszük meg azokat? A piac a kínálat és a kereslet egyensúlya alapján alakul. Bízzuk a vásárlókra!

eszunk-v4.jpg

Ha tényleg rosszabbak az itt eladott áruk, valószínűleg olcsóbbak is, mint nyugaton. És tekintve, hogy a magyarok a Kínai Népköztársaságból importált olcsó és gyenge minőségű ruhát, cipőt hordanak (a márkás nyugati termékek helyett, amelyek egyébként ugyancsak Kínában készülnek), a nyugati élelmiszer-boltláncok elleni kampány könnyen kiterjedhet a kínai import korlátozására is, ennek pedig a magyarok innák meg a levét.

Addig is csak hazai termékeket fogyasszunk: magyar kávét, magyar narancsot, magyar banánt!

Az az érzésem, hogy a kettős mérce - vagy "élelmiszer-apartheid" (ahogy Orbán fogalmazott) - elleni fellépés egy újabb kampány, amelynek célja nem a kelet-európai fogyasztók védelme, hanem a "nemzetvédő" kormányok erősítése, a soron következő választásokra. Ennek pedig mi isszuk meg a levét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem-pedig.blog.hu/api/trackback/id/tr7712974504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása