Európa és az etnikai jogok
2019. augusztus 22. írta: mandygabor

Európa és az etnikai jogok

Nagyjából egyetértek Buzinkayval abban, hogy bizonyos funkciókat az államok és az Európai Unió között meg kell osztani, és ebben a megosztásban a nemzetállamoknak nincs semmiféle előjoga. Az AZONNALI portálon ld.

https://azonnali.hu/cikk/20190821_az-osztrak-magyar-monarchia-mutatja-az-eu-jovojet?fbclid=IwAR1u5OWCSH_ERNBj9scZx0S-sWAdvYXTbvzq6nrARPcwc7SK7q-phNo3j38

De szerintem a nemzeti, etnikai viszonyokat is rendezni kellene. Erre pedig egy etnikai ombudsmani intézmény lenne alkalmas, amely épp úgy igazságot szolgáltat a romániai magyaroknak, mint az ukrajnai oroszoknak, továbbá védelmezi a zsidók, a cigányok és az ázsiai, afrikai bevándorlók jogait is. Ez a funkció túllép a nemzetállami kereteken, és nagyon egészségtelen dolog az, ha az egyik államon belüli ügyekbe egy másik kormány szól bele. (Csak képzeljük el, hogy konfliktusba keveredünk Kínával vagy Szaud-Arábiával.) Az erdélyi magyarokat nem Magyarország kormányának kellene támogatnia, hanem a román kormánynak, az európai közös irányelveknek megfelelően. Ameddig a nemzetiségi kérdés nem válik el a külpolitikától, addig bármikor visszacsúszhatunk az I. világháború korába.

 

buzonkay.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem-pedig.blog.hu/api/trackback/id/tr615019364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása